Utbildning för användande av pepparspray (OC-spray)

Enligt Rikspolisstyrelsens föreskrifter, FAP 694-1, får skyddsvakt som genomgått utbildning för användande av pepparspray (OC-spray) bära sådan i tjänsten som skyddsvakt.

Denna utbildning är helt separat och ingår ej i grundutbildning för skyddsvakt.

Efter godkänd utbildning är man, efter medgivande av godkännande myndigheten, behörig att bära pepparspray (OC-spray) i tjänsten som skyddsvakt.

Kursbeskrivning

Utbildningen följer kraven i RPS FAP 694-1:

- Juridik, 2 tim
- Teknik och taktik, 2 tim
- Praktisk övning, 4 tim

Totalt 8 timmar

Förkunskaper

Endast den som med godkänt resultat har genomgått utbildning för skyddsvakt får antagas till utbildningen.

Den som skall genomgå utbildningen skall först ha läst in Polishögskolans utbildningsmaterial för användare av pepparspray eller motsvarande material utfärdat av Polishögskolan.

Boka enkelt online

Välj kurstillfälle här nedanför och följ instruktionerna.

Var noga med att fylla i dina kontaktuppgifter korrekt. Är du kund sedan tidigare kan du logga in och använda tidigare uppgifter.

Börja med att ange ditt personnummer eller din e-postadress.

Betalning av kursavgiften kan göras till vårt PlusGiro: 23 40 40-4, Bankgiro: 5676-8294, kontant på plats första dagen eller med betalkort (VISA eller MasterCard). Vänligen ange namn och personnummer vid inbetalning via Pg eller Bg.

Utbildningstillfällen

Det finns tyvärr inga bokningsbara tillfällen just nu