×

De utbildningar vi genomför räknas som samhällsviktiga och påverkas därför ej av myndigheternas beslut att stänga vanliga skolor. Bevakningsbranschen är en av få branscher som får ökad efterfrågan av sina tjänster i kristider och då behöver bevakningsföretagen mer personal för att tillgodose sina kunders ökade behov av bevakningspersonal och därför kommer vi att fortsätta utbilda bevakningspersonal.

Vi kommer att genomföra alla utbildningar som planerat och vi har vidtagit adekvata försiktighetsåtgärder för att motverka spridning av eventuellt virus t.ex. minskade klasser, sprida ut elever i klassrummen och blir man sjuk under utbildningen skall man stanna hemma och komplettera missade timmar/dagar utan extra kostnad. Hjärtligt välkommen!

Vi avser att genomföra alla utbildningar som planerat och vi har vidtagit adekvata åtgärder för att motverka spridning av eventuellt virus t.ex. minskade klasser, sprida ut elever i klassrummen och blir man sjuk under utbildningen får man avbryta den och komplettera missade timmar/dagar utan extra kostnad. Hjärtligt välkommen!

Väktarskolan AB

Totalvaktsutbildning

Genom vårt paketpris SPARAR DU TOTALT 13.000 SEK INKLUSIVE FRITT BOENDE!

Totalvaktutbildningen kostar 16.900 SEK och är vår absolut populäraste produkt samt utgör ett unikt paketerbjudande vilket innehåller 3 st utbildningar (rabatterat med 3000 SEK), väktargrundutbildningens del 1 och del 2, utbildning i expanderbar batong, samt lagstadgad praktisk yrkesträning om 160 timmar.

Efter avslutad Totalvaktsutbildning är man således fullständigt utbildad väktare och är därmed mycket konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Merparten av våra elever som genomgått Totalvaktutbildningen får anställning som väktare direkt efter avslutad utbildning.

Totalvaktutbildningen genomföres endast i Boden och alla kursdeltagare erbjuds kostnadsfritt boende i skolan under samtliga utbildningar (värde 10.000 SEK). För mer information om boendet klicka nedan på länken "BODEN" högst upp och därefter "Boende under utbildningen.

Kursbeskrivning

Nedan utbildningar samt yrkesträningen genomförs under 6 veckor i följd vid vårt säkerhets- och utbildningscentrum i Boden. Boendet är fritt från kostnad under hela utbildningen till ett värde av 10.000 SEK.

- Väktargrundutbildningens del 1, 88 timmar.

- Praktisk yrkesträning, 160 timmar.

- Väktargrundutbildningens del 2, 40 timmar.

- Utbildning i expanderbar batong, 14 timmar.

Yrkesträningen består bl.a. av larmutryckning, tillsyn, in- och utpasseringskontroller, stationärbevakning samt bemanning av kommunikationscentralen m.m. En avgift om 870 SEK tillkommer utöver kurspriset och avser ansökan om godkännande hos Länsstyrelsen. Läs mer genom att klicka på länken "Boden" och därefter klicka på länken "väktargodkännande".

 • Krav för att bli antagen!

  Våra krav för att bli antagen till Totalvaktutbildningen är att man skall ha ett svenskt personnummer, fyllt 18 år, förstå svenska språket i tal och skrift, vara fysiskt frisk (inga brutna ben eller liknande) samt uppfyller Länsstyrelsens krav på laglydnad (läs mer genom att klicka på länken väktargodkännande). Det finns således inga krav på gymnasiekompetens, körkort, längd, fysisk styrka eller liknande, ej heller sker det någon gallring eller dylikt. Alla som uppfyller dessa krav är välkomna att söka till våra utbildningar.
 • Resa till Boden

  Direktflyg från Stockholm (Arlanda) till Boden (Luleå) kan bokas hos Norwegian Air till en mycket rimlig kostnad (360 SEK som lägsta pris). Läs mer genom att klicka på länken "Boden". Man kan även resa med SJ och ta nattåg från 269 SEK.
 • Avkortad ordningsvaktsutbildning

  Efter avslutad Totalvaktutbildning är man behörig att genomgå avkortad utbildning för ordningsvakter, varför vi vid vissa tillfällen erbjuder våra totalvaktselever att genomgå denna utbildning veckan efter avslutad Totalvaktutbildning.

  Anmälan till den förkortade ordningsvaktsutbildningen sker separat på vår hemsida.
 • Boende i skolan i Boden

  De elever som skall utbilda sig vid vår skola i Boden erbjudes olika typer av boende.

  Boende i sovsal som kan delas av 5 kurskamrater är helt fritt från kostnad, medan boende i enskilt rum kostar mellan 2.000 SEK till 3.500 SEK beroende av hur rummet är utrustat.

  Alla enskilda rum är utrustade med säng, skrivbord samt Internet (nätverksuttag i väggen). De dyrare rummen har även egen toalett samt TV. Vill man boka ett enskilt rum måste man kontakta vår administration per telefon 010-151 00 00 eller per e-post info@vaktarskolan.se

  I skolan finns det två stora kök som är fullt utrustade med ca 12 kyl- och frysskåp, sex mikrovågsugnar samt fyra spisar som eleverna har tillgång till dygnet runt. Maten bekostas, införskaffas och tillagas egenhändigt av eleverna i köken. Det finns fyra stycken matbutiker (COOP Nära, ICA Kvantum, Willys samt COOP Forum) inom gångavstånd ifrån skolan.

  Det finns en stor tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare som eleverna har tillgång till dygnet runt. Eleverna måste dock köpa eget tvätt- och sköljmedel.

  Det finns ett biljardrum med ett matchbord på plan 2 som eleverna har tillgång till dygnet runt.
  Det finns ett TV- och samlingsrum som eleverna har tillgång till dygnet runt.

  Det finns ett datarum med datorer som eleverna har tillgång till dygnet runt, vilka man kan använda till att surfa på Internet.
 • Väktargodkännande

  Enligt Polismyndighetens föreskrifter, FAP 573-1, måste man vara godkänd som väktare av Länsstyrelsen innan den praktiska yrkesträningen påbörjas, varför vi ansöker om godkännande hos Länsstyrelsen senast under första kursdagen (väktargrundutbildningens del 1) och en avgift om 870 SEK debiteras kursdeltagarna utöver kursavgiften.

  Att vara fullständigt utbildad väktare samt godkänd som väktare av Länsstyrelsen innan man söker anställning hos ett auktoriserat bevakningsföretag är en mycket stor fördel för såväl arbetssökanden som arbetsgivaren då arbetsgivaren kan anställa arbetssökanden och placera denne i produktionen samma dag. För det fall arbetssökanden icke är godkänd som väktare måste arbetsgivaren först ombesörja all administration samt invänta Länsstyrelsens beslut- vilket kan dröja upp till åtta veckor och därmed försena en eventuell anställning avsevärt samt ligga arbetssökanden till last i en konkurrenssituation mot andra arbetssökanden.

  Enligt Polismyndighetens föreskrifter skall huvudregeln vara att Länsstyrelsen i sin prövning endast skall beakta brott som skett de senaste fem åren (brott av normalgraden- ej grova brott), och då räknar man från det datum som brottet begicks- ej när domen vann laga kraft. Vet man om att man är straffad sedan tidigare eller att man är misstänkt för brott rekommenderar vi att man kontaktar Länsstyrelsen i det län där sökanden är bosatt och tillfråga dem om utgången. Det är endast Länsstyrelsen som kan besvara den frågan.

  För det fall ansökan om godkännande som väktare ej bifalles av Länsstyrelsen kommer eventuellt erlagd kursavgift icke att återbetalas för de utbildningar som ej kan genomföras.
 • Praktisk yrkesträning

  Den praktiska yrkesträningen om 160 timmar som krävs för att få äga tillträde till väktargrundutbildningens del 2 i enlighet med Polismyndighetens föreskrifter sker i vårt utbildnings- och säkerhetscentrum i Boden.

  Utbildningen syftar till att öka den blivande väktarens praktiska kunskaper och på så sätt vara bättre rustad att möta de problem som kan komma att uppstå i tjänsten som väktare. Den praktiska yrkesträningen sker på olika bevakningsobjekt i Boden under handledning av erfarna handledare.

  Utöver kursavgiften tillkommer en ansökningsavgift till Länsstyrelsen om 870 SEK avseende ansökan om godkännande som väktare. Läs mer genom att klicka på länken "väktargodkännande".

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Privatpersoner är välkomna. För att få tillträde till väktarutbildningen måste man ha fyllt 18 år. Pris: 16.900 SEK.

Pris

16900 kr

Boka enkelt online

Välj kurstillfälle här nedanför och följ instruktionerna.

Var noga med att fylla i dina kontaktuppgifter korrekt. Är du kund sedan tidigare kan du logga in och använda tidigare uppgifter.

Börja med att ange ditt personnummer eller din e-postadress.

Betalning av kursavgiften kan göras till vårt PlusGiro: 23 40 40-4, Bankgiro: 5676-8294, kontant på plats första dagen eller med betalkort (VISA eller MasterCard). Vänligen ange namn och personnummer vid inbetalning via Pg eller Bg.

Utbildningstillfällen

 • 2020-06-01 - 2020-07-10   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-06-22 - 2020-07-31   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-07-13 - 2020-08-21   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-08-03 - 2020-09-11   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-08-24 - 2020-10-02   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-09-14 - 2020-10-23   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-10-05 - 2020-11-13   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-10-26 - 2020-12-04   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-11-16 - 2020-12-25   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-12-07 - 2021-01-15   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2021-01-04 - 2021-02-12   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2021-01-25 - 2021-03-05   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2021-02-15 - 2021-03-26   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2021-03-08 - 2021-04-16   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2021-03-29 - 2021-05-07   Boden Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.