Utbildningar
Här har vi samlat de vanligaste frågorna om våra utbildningar. Kontakta oss gärna via e-post om du har någon fråga som inte är besvarad här nedanför.
- Boende under utbildningen
Hur gör man med boendet under utbildningen?
Vi kan tyvärr inte erbjuda boende under utbildningen, varför kursdeltagarna själva får ombesörja och bekosta boendet.
- Chans till arbete efter utbildningen
Hur ser arbetsmarknaden ut efter det att man utbildat sig till väktare?
Vi garanterar inte någon anställning efter utbildningen, men vår bestämda uppfattning är att merparten av kursdeltagarna, ca 96%, får anställning inom två månader efter avslutad utbildning. De kursdeltagare som bor i storstäder brukar ha en anställning innan de lämnat utbildningen p.g.a. den stora efterfrågan som finns i bevakningsbranschen. De som vi vet har svårt att få anställning som väktare är personer som bor på små orter vid landsbygden samt de kursdeltagare som av arbetsgivarna inte anses lämpliga för anställning som väktare.
Totalvaktutbildningen är så intressant för arbetsgivarna att de bemödar sig att besöka skolan i Haninge och rekrytera elever innan de lämnat utbildningen.
- Dömd eller misstänkt för brott
Kan jag utbilda mig till väktare eller ordningsvakt om jag är dömd för brott eller om jag är misstänkt för brott?
Laglydnadsprövning sker endast på de elever som skall genomgå vår Totalvaktutbildning och detta för att eleverna skall få genomgå den stipulerade praktiska yrkesträningen som väktare.
När laglydnaden bedöms bör godkännandemyndigheten ( Länsstyrelsen för väktare) som huvudregel endast ta hänsyn till brott som förövats inom en femårsperiod från det att ansökan om godkännande eller förordnande ingavs. Denna period bör dock i förekommande fall kunna såväl utsträckas som avkortas med hänsyn till brottets svårighetsgrad och omständigheterna i det enskilda fallet.
Enstaka fortkörningsbot eller annan liknande överträdelse brukar inte inverka på Länsstyrelsens bedömning och tillståndsmyndigheterna brukar vara mer generösa i sina bedömningar om enkla brott har skett i ung ålder (15-17 år) och man därefter är ostraffad.
Är man misstänkt för brott är det sannolikt att tillståndsmyndigheten ej godkänner sökanden så länge brottsmisstanken kvarstår.
Vid ytterligare frågor om bedömning av laglydnad för personal i bevakningsföretag var god kontakta länsstyrelsen som äger dessa frågor.
Genomgår man vår Totalvaktutbildningen och Länsstyrelsen avslår ansökan om godkännande som väktare måste man avsluta utbildningen och kursavgiften återbetalas ej. Man får dock ett år på sig att bli godkänd som väktare och därefter avsluta utbildningen.
- Krav för att utbilda sig till väktare
Vilka krav finns det för att få utbilda sig till väktare?
Våra enda krav för att bli antagen till utbildningen är att man skall ha ett svenskt personnummer, fyllt 18 år, förstå svenska språket i tal och skrift, vara fysiskt frisk (inga brutna ben eller liknande) samt uppfyller Länsstyrelsens krav på laglydnad (gäller endast vår Totalvaktsutbildning). Det finns således inga krav på gymnasiekompetens, körkort eller liknande, ej heller sker det någon gallring eller dylikt. Sökanden måste själv bedöma om han/hon har tillräckliga kunskaper i Svenska språket för att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Alla som uppfyller dessa krav är välkomna att söka till våra utbildningar. Uppfyller man ovannämnda krav och det finns plats kvar blir man således antagen direkt efter ingivandet av ansökan via vår hemsida
- Vilkor för avbokning
Vilka villkor gäller för det fall jag vill avboka min utbildning?
Anmälan som ingives är bindande och nedan villkor tillämpas i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen:
- Avbokad kurs debiteras en avgift om 50% av kursens pris.
- Avbokad kurs inom 2 veckor före kursstart debiteras 80% av kursens pris.
- Avbokad kurs inom 1 vecka före kursstart debiteras 100% av kursens pris.
- Vid utebliven närvaro eller avbruten kurs debiteras hela kursens pris.
Konsument har enligt distans- och hemförsäljningslagen rätt att frånträda avtalet genom att till Väktarskolan AB sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag då bekräftelse från Väktarskolan AB om antagande till vald utbildning meddelats.
Konsument har alltid rätt att lämna eller sända meddelande enligt ovan inom 7 arbetsdagar från den dag då bekräftelse på antagande till utbildning meddelats från Väktarskolan AB.
Meddelande enligt ovan skall tillställas Väktarskolan AB:s verkställande direktör enligt kontaktuppgifter nedan alternativt till bolagets e-postadress info@vaktarskolan.se
Genom att registrera Dig i våra formulär ger Du ditt medgivande till att vi får registrera dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).
Betala enkelt och tryggt med Klarna eller Swish 123 022 7140
Copyright © Väktarskolan AB 2022
Telefon växel: 010-151 00 00
E-post: info@vaktarskolan.se