Väktarskolan AB

×
Den här webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta besöka webbsidan accepterar du detta. Du kan läsa vår cookie-policy här Läs mer här.
×
Vi kan genom vår samarbetspartner Nordea Finans erbjuda räntefri avbetalning av våra utbildningar. Läs mer här

Klicka på play för att spela upp en kort film om hur man utbildar sig till väktare

Stäng

Fritid i Boden

Vad har Boden att erbjuda

Badhuset Nordpoolen

Nordpoolen är ett av Sveriges bästa äventyrsbad med en spännande äventyrsavdelning, 25 meters motionsbassäng, relaxavdelning, fräscht gym, naprapat samt café och restaurang.

Försvarsmuseum

Försvarsmuseum Boden är ett modernt museum som sätter Sverige och Bodens fästning i ett större perspektiv - en resa i svensk försvarshistoria från slutet av 1800-talet till idag, genom fred och krig ur flera perspektiv.
Vilken roll hade Sverige i världspolitiken under orostid och fredstid? Försvarsmuseet sätter in det svenska försvaret i ett större perspektiv. Resan går från den stora mobiliseringen under första världskriget, en lugn mellankrigstid, andra världskriget och kalla kriget till ett lugnare närområde där det svenska försvarets uppgifter omprioriteras för att kunna användas i fredsbevarande insatser på alla kontinenter.

Bodens arena

Boden Arena är en scen, en estrad för de mest skiftande tillställningar och känslor. Här sjunger konsertpubliken sig hes och fotbolls-, handbolls- och innebandyfansen får smaka på såväl segerns sötma som bitter besvikelse.
Arenan är indelad i två delar: en utomhusarena bestående av fullstor fotbollsarena anpassningsbar till stora utomhusarrangemang, samt en sporthall för handboll, innebandy och andra inomhusarrangemang. Här finns också loger, medialäktare, konferenslokaler, restaurang och VIP-lounge.

Bodentravet

Här finner du sport, spel och spänning på Norrbottens enda travbana. På PEAB travet hittar ni förutom gräddan av norrbottnisk travsport även en restaurang med fullständiga rättigheter som håller öppet samtliga travkvällar.

Rödbergsfortet

Bodens fästning- en av Sveriges mest påkostade försvarshemligheter genom tiderna. Den topphemliga fästningen har tjänsgjort som ett "lås i Norr" under två världskrig och det kalla kriget. Nu kan man besöka ett av artilleriforten i fästningen, Rödbergsfortet. En spännande tur i fortet som visar det som varit topphemligt i över 100 år.

Western Farm

Du som besöker Western Farm kommer inte att bli besviken. Ni kommer att få uppleva den vilda västern som den var år 1879. Med en helt unik och autentisk miljö och med skådespelare som levandegör myten och historierna om The Wild West...

Restauranger och uteliv

Boden har mycket att erbjuda den hungrige med över 20 restauranger. Det finns också pubar och nattklubbar för den som vill roa sig.
Vill man roa sig extra mycket finns storstaden Luleå som ligger endast 2,5 mil ifrån Boden och som har ett stort utbud av restauranger och nattklubbar.
För den som är militärhistoriskt intresserad är Boden rena rama himmelriket med massor av sedvärdheter från 1:a och 2:a världskriget fram till idag.

Natur- och friluftsliv

I Bodens kommun finns det stora möjligheter att uppleva ett rikt natur- och friluftsliv. Mycket skog och mark att ströva omkring i, fina fiskevatten, bra skoterleder och skidspår.